fbpx

Popoldanski s.p.

Popoldanski s.p. je oblika samostojnega podjetništva, ki se vse bolj uveljavlja kot odlična priložnost za vse, ki že imajo redno zaposlitev za polni delovni čas. Ta oblika podjetništva prinaša številne prednosti, med drugim nižje prispevke za socialno varnost, hitro in enostavno registracijo ter možnost izvajanja različnih dejavnosti. V tem članku bomo raziskali, kaj je popoldanski s.p. in zakaj je privlačna izbira za mnoge.

Kazalo vsebine

Računovodstvo za popoldanski s.p. od 50 € + DDV / mesečno

Kaj je popoldanski s.p.?

Popoldanski s.p. je oblika samostojnega podjetništva, ki je namenjena osebam, ki že imajo redno zaposlitev za polni delovni čas. To pomeni, da lahko popoldanski s.p. odpre vsak, ki je zaposlen za 40 ur na teden pri drugem delodajalcu. Študentje in upokojenci na žalost niso upravičeni do te oblike podjetništva.

Razlika med popoldanskim s.p. in običajnim s.p. je predvsem v višini prispevkov za socialno varnost. Pri popoldanskem s.p. so prispevki bistveno nižji, kar omogoča večjo finančno fleksibilnost.

Popoldanski s.p. prispevki

Ena od največjih prednosti popoldanskega s.p. so zagotovo nižji prispevki za socialno varnost. Prispevki se plačujejo mesečno in sicer do 20. v mesecu za pretekli mesec. 

 

Naziv prispevkaJanuar – marec 2023April – december 2023
Prispevek za ZZ42,91 evra42,91 evra
Prispevek za PIZ41,04 evra42,19 evra
Skupaj prispevki83,95 evra85,10 evra

Prednosti in slabosti popoldanskega s.p.

Obstaja več razlogov, zakaj bi se odločili za popoldanski s.p.:

  1. Nižji prispevki za socialno varnost: Eden od največjih razlogov za izbiro popoldanskega s.p. so bistveno nižji prispevki za socialno varnost v primerjavi z običajnim samostojnim podjetnikom (s.p.). 

  2. Dodaten zaslužek: Popoldanski s.p. vam omogoča, da zaslužite dodaten denar brez tveganja, da bi zapustili svojo redno službo. To je odličen način, kako izboljšati svoj finančni položaj ali prihraniti za prihodnost.

  3. Testiranje poslovne ideje: Če imate poslovno idejo, vendar niste prepričani, ali bo uspela, je popoldanski s.p. odlična priložnost za testiranje vaših zamisli. Lahko začnete majhno in ocenite, ali je vaša ideja tržno sprejemljiva, preden se odločite za polni čas.

Ustanovitev in registracija popoldanskega s.p.

Ena od prednosti te oblike podjetništva je tudi hitra in enostavna ustanovitev ter registracija. Postopek je preprost, in sicer se lahko odločite za registracijo na VEM točki ali preko spleta.

Ideje za popoldanski s.p.

Popoldanski s.p. vam omogoča opravljanje različnih dejavnosti, razen tistih, ki so izrecno prepovedane z zakonom. To pomeni, da imate širok izbor možnosti, da preizkusite svojo poslovno idejo ali se preprosto lotite dodatnega zaslužka.

Zapiranje popoldanskega s.p.

Če ste se odločili zapreti svoj popoldanski s.p., ne skrbite, smo tukaj, da vam pomagamo. V nadaljevanju najdete jasne in preproste korake za uspešno zapiranje vašega podjetja, če vaša poslovna ideja ni izpolnila pričakovanj.

Odprtje popoldanskega s.p. je odlična priložnost za dodaten zaslužek in uresničitev vaših podjetniških sanj. Ključ do uspeha je skrbno načrtovanje in ravnanje s prispevki ter upoštevanje davčnih obveznosti. S pravim pristopom in strokovnim nasvetom lahko dosežete finančno stabilnost in uživate v koristih popoldanskega s.p.

Stopite v kontakt z nami in dogovorili se bomo za termin brezplačnega sestanka